Uw eerste afspraak

Meestal wordt u naar de mondhygiënist verwezen door uw tandarts, maar het is ook mogelijk om zonder verwijzing een afspraak te maken. U kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen of telefonisch op het nummer 072-5617941. Mocht ik tijdens patiënten behandeling of buiten openingstijden niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden. Spreek dan gerust uw naam en telefoonnummer in, dan wordt contact met u opgenomen.

De mondhygiënist helpt en begeleidt u graag, op weg naar een gezonde mond.

Komt u voor de eerste keer?

Tijdens de eerste afspraak, dient u het volgende mee te nemen:

  1. Geldig legitimatiebewijs
  2. Verzekeringspas
  3. Verwijskaart (indien gekregen van de tandarts)
  4. Ingevulde persoonsgegevens-vragenlijst
    Download hier de gezondheidsvragenlijst / privacy verklaring en toestemmingsformulier, zodat u hem kan uitprinten en invullen. Voor de mondhygiënist is het belangrijk om uw medische geschiedenis, huidige gezondheidstoestand en eventuele geneesmiddelen te weten, aangezien het van belang kan zijn bij de tandheelkundige behandeling. Soms is het nodig om voorzorgmaatregelen te treffen ter bescherming van uzelf.
  5. Eventuele medicijnenlijst

Wat kunt u verwachten?

Een eerste afspraak duurt tussen de 30-45 minuten. Er volgt een intake en een beoordeling van uw tandvlees. Er wordt uitgebreid uitleg gegeven over het ontstaan van eventuele problemen en de mogelijke behandelingen daarvan.

Afhankelijk van de reden van uw bezoek, wensen, verwachtingen en mondgezondheid kunnen meerdere afspraken volgen. Mochten de kosten boven de € 250,- uitkomen, dan is het wettelijk verplicht om u een begroting mee te geven.

Afhankelijk van uw zorgverzekering, wordt uw nota rechtstreeks bij uw verzekeringsmaatschappij ingediend. Het deel van de factuur dat mogelijk niet wordt betaald door de zorgverzekeraar wordt vervolgens aan u gefactureerd. De factuur ontvangt u van Anders Medical Factoring per e-mail, of -indien gewenst- per post. Door in te loggen op www.MijnAndersNota.nl en vervolgens te klikken op de link naar iDeal kunt u de nota betalen.